zaterdag 10 januari 2015

THEMA: NOORDPOOL - ZUIDPOOL

 Eerst en vooral wil ik jullie graag vertellen dat we sinds deze week een nieuw vriendinnetje in onze klas hebben; Sterre


 Welkom lieve meid!

Wij hebben de afgelopen week een reisje gemaakt! En nee hoor, geen reisje met warme stranden en palmbomen! Het was er eentje naar de ijskoude Noordpool en Zuidpool. Kijk maar mee naar onze avonturen!

Prentjes van warme en koude dingen sorteren bij de juiste letter (de 'W' van 'warm' en de 'K' van koud)
 


Spelen met de maquette (met een grote dan aan juf Natalie voor het uitlenen van haar spulletjes!!!)


We knutselden een wereldbol (volgens sommige kleuters een 'aardebol'); schilderen van land en water, de Noordpool en de Zuidpool beplakken met zilverpapier en als kers op de taart tekenden we helemaal zelf een pinguïn en ijsbeer die dan vervolgens op de juiste plaats werden geplakt (want wij leerden dat pinguïns op de Zuidpool leven en ijsberen op de Noordpool!)
 
(van de ijsberen ben ik helaas vergeten foto's te nemen, wat wel jammer is want die waren ook heel erg goed gelukt! Er zitten echte tekenaars in onze klas!!)

In de poppenhoek speelden we vissende Eskimootjes, en natuurlijk werd er niet alleen gevist; we telden ook hoeveel vissen we vingen, hoeveel het ene kindje er meer of minder had gevangen dan het andere, de vissen opnieuw eerlijk verdelen enzoverder...
Geen sneeuw te bespeuren op onze speelplaats, dan maar spelen met nep-sneeuw (voor wie dit thuis nog eens graag wil overdoen; scheerschuim gemengd met een eetlepeltje bloem)
(u ziet; pret gegarandeerd ;))

We probeerden zelf iglo's te bouwen met suikerklontjes
We mochten ook een krijtje raspen en mengen met watjes. Zo zorgden we voor een lekker warme vacht voor deze ijsbeer

 Onze Kyllian had een heel leuk filmpje bij over pinguïns en zeehonden. 

 
En als je denkt dat we zomaar wat tv keken; neen hoor!!! Tussendoor werden er in het filmpje vragen gesteld, om te kijken of we wel goed hadden opgelet! :) Heel leuk!!

En we speelden ook enkel spelletjes over de Noordpool en de Zuidpool
Dankjewel Lotte, voor de leuke memorie!


 Nogmaals dank aan juf Natalie, voor het spelletje 'dier op dier' te mogen lenen!


Dankjewel Thibo voor het spelletje van de ijsberen!!

En ook dankjewel Nino, die had ook een leuk spelletje bij van pinguïns, dat we speelden, maar op die dag was de juf haar fototoestel vergeten :)

Natuurlijk ook bedankt aan alle andere kindjes voor de vele materialen die jullie meebrachten; knuffels en speelgoed van allerlei pooldieren, leuke verhaaltjes enzoverder...

En zoals je kan zien heeft ons Sterre al vriendinnetjes gemaakt in de klas :)
Leuk om te zien :)

Tot over een weekje iedereen!

groetjes,
juf Nele