vrijdag 17 november 2017

LEVE OMA EN OPA !

We waren er even tussenuit  met de vakantie en onze screenings.....;)
Maar deze week waren we heel gemotiveerd om cadeautjes te knutselen voor onze oma's en opa's.

Wat hadden we weer veel te vertellen over onze familie.Sommigen hadden foto's mee van hun grootouders.We hebben ook stilgestaan bij onze overleden oma 's en opa 's.
Ze hadden veel te vertellen .Zo kwam ik te weten dat een oma en opa uit het verre Steenkerke kwamen.Nog nooit van gehoord ,maar met de deskundige uitleg van Tuure en wickipedia  kwam dat in orde.
Tijd was het onderwerp .....wat gisteren was is geschiedenis,morgen is de toekomst.De klok lezen met opa klokspin en  dag,nacht .....Zo kennen we nu ook morgen ,gisteren,eergisteren ,overmorgen(wat nog moeilijk is ,hoor)enz....maar kunnen we ook vertellen hoe een baby ,peuter ,enz...eruitzien.Dat er verschillende gezinssamenstellingen zijn.(2 mama's,papa's.....ahv.een speldoos)
We keken naar schooltv over de klas van heel lang geleden.Ook op de speelplaats speelden we paardje rijden,enz....
Het onthouden van de cijfers om te kunnen telefoneren   ging deze keer vliegenvlug !!!Dat vonden ze superleuk !
Afbeeldingsresultaat voor RETRO BEDANKKAARTJE OMA EN OPAAfbeeldingsresultaat voor  BEDANKKAARTJE OMA EN OPAAfbeeldingsresultaat voor BEDANKKAARTJE OMA EN OPAstaan van leven in de buik van mama....wat keken ze op toen ik zei  wie het eerste bij de "grote" eicel van mama was....zij zelf natuurlijk! Hoe fel we soms lijken op onze oma en :of opa....
En nog veel meer...
Het leukste van deze week was toch naar oma en opa  bellen,wat konden ze plotseling de cijfers snel leren .