zaterdag 13 december 2014

THEMA: KERST!

Om onze klas helemaal in kerstsfeer te brengen moesten we, uiteraard, eerst en vooral onze kerstboom versieren! Dit deden we aan de hand van een spelletje; alle versiering lag verspreid in de kring. Om beurt mocht iemand 'Ik zie ik zie wat jij niet ziet' zeggen gevolgd door een goeie omschrijving van het versierseltje dat zij graag in de boom wilden hangen. De anderen mochten raden om welk versierseltje het ging..

We hebben ook weer heel hard gewerkt! We knutselden hard aan een rendiertje van papier-maché, dat we thuis aan de muur kunnen hangen;
  
En dit is het resultaat:
 
 
In ons contractje zat deze week iets speciaals; we moesten een ster naaien!
 

 

En dit bleek een groot succes! Het was muisstil in de klas; iedereen was uiterst geconcentreerd!!! Daarom dacht de juf 'Hé, dan heb ik thuis nog wel iets fijns liggen....' en ze dook in haar 'kleuterspullenkamer'.... :)
 
 
Zie ze eens allemaal braaf aan het werk!!!
 
We kunnen ook al goed puzzelen...
 
 
 
Er was veel denkwerk nodig om de matrixen op te lossen...
 
 
 
De boekjes van de bib, die de kindjes vorige week zorgvuldig uitkozen met juf Corinne, werden gelezen...
 

 
 
En we schilderden over Kerstmis...
 
(met prachtige resultaten!)
 
Hihi, er waren ook enkele kerstkoppeltjes aanwezig in onze klas
 

(wat een liefde :))
 
En er waren ook gewoon kerstvrienden die graag op de foto wilden :)
 
 
Kijk eens wat onze jongens helemaal zelfstandig hebben nagebouwd!! Een echte fiets met inklapbaar stuur!! Superknap!!! Ze waren hier terecht zeer fier op!
 
Tot slot nog een foto van onze jarigen van de maanden november en december:
 
 
HIEPERDEPIEP HOERA voor Lander en Alexia die al 5 kaarsjes mochten uitblazen!! En natuurlijk ook al voor onze Senne, die dit zeer binnenkort mag doen :)
 
Zo, ik zie jullie pas terug volgend jaar :) dus ik wens iedereen alvast EEN DEUGDDOEND EINDEJAAR toe en ik hoop dat 2015 voor ieder van jullie heel wat  moois in petto heeft!
Tot in 2015!!
 
Groetjes,
juf Nele xxx