zaterdag 1 maart 2014

SCHRIJFDANS(DE VULKAAN,KRONGELIDONGEN,RIEL DUIZENDWIEL,ENZ.....)

Schrijfdans is een unieke schrijf-en bewegingsmethode om kinderen vlot ,vloeiend en veerkrachtig te leren schrijven.Het is speciaal ontwikkeld om de schriftelijke expressie op een creatieve  wijze te doen ontplooien.De achtergrond is te vinden in de grafologie en de schrijfpedagogiek.
 

 schrijven met scheerschuim.
 bijv.de letter  o    .We gaan eerst goed voelen,horen en ervaren.
                              De bewegingen  worden eerst in het groot en in de  lucht geoefend.Pas daarna gaan we schrijbelen,schrijftekenen en schrijven. Vooraleer we aan ons schrijfpatronen begonnen nog even deze pictogrammen opfrissen.

 
 Als huiswerk kregen wij ook een bundeltje met alle patronen die wij nodig hebben om tot het schrijven van letters te komen.
 

 

 

 

 

 

 

 Nu maken we eerst kennis met de vulkaan .We laten een spoor achter op papier.Wat we schrijven noemen hoeft niet perse letters te zijn. 
 Tegelijkertijd bewegen wij op muziek ahv .de muziek veranderen onze schrijfpatronen.Ahv een verhaal door de juf en aangepaste vormen weten de kls perfect wat er van hen verwacht wordt tijdens de schrijfdans.

 


 


 

 

 


 Krongelidongen met een nat sponsje.grof motorisch en met beide handen zelf ervaren van de basisbewegingen,ondersteund door muziek.
Met voldoende schrijfdansoefening   is schrijven niet moeilijker  dan het maken van een krongelidongdier.

 liggende acht lopen.niet simpel voor sommigen.
Oefenen op de speelplaats.